Noutăţi

 

 • 18 mai 2023 - Echipa Institutului Național de Cercetare-Dezvolotare Marină „Grigore Antipa” a participat la evenimentul Ziua Porților Deschise, organizat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
 • 26 aprilie 2023 - Institutul Național de Cercetare-Dezvolotare Marină "Grigore Antipa" a găzduit peste 100 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” și Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța. Elevii au participat activ la activități desfășurate în cadrul Programului #BlackSeaYoungAmbassador și săptămânii "Școala Altfel" având ca scop stimularea potențialului practic al elevilor, dar și a unor activități de învățare in-situ despre instituție, impactul asupra comunității și mediului.

  Activitate coordonată de Dr. Nicoleta Damir, Dr. Elena Bișinicu, Drd. Elena Ristea
 • În data de 24 aprilie 2023, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" a primit vizita studenților anul II de la specializarea Meteorologie-Hidrologie, Facultatea de Geografie, Universitatea din București. Practica de specialitate s-a axat pe prezentarea activității institutului și a Departamentului de Oceanografie și inginerie costieră, aplicatii GIS, prezentarea unor studii de caz din zona costieră.
  Din partea INCDM, activitatea a fost coordonată de Dr. Răzvan Mateescu, Dr. Alina Spînu, Dr. Mariana Golumbeanu
  Din partea Universitatății București, activitatea a fost coordonată Lector univ. Dr. Ștefan Iordache, Lector univ. Dr. Remus Prăvălie.
 • Joi, 6 aprilie 2023 - ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" a atras aproximativ de 100 de elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân și Liceul Teoretic Traian!
  INCDM și-a deschis porțile oferind posibilitatea vizitatorilor de a participa la evenimentul Marine Research Open Day, parte a #EMDinMyCountry 2023.
  Activitatea coordonată de Dr. Nicoleta Damir în cadrul Programului BlackSeaYoungAmbassador a constat în:
  • Experimente de laborator;
  • Vizualizarea speciilor de fitoplancton și zooplancton la microscop inversat;
  • Vizitarea laboratorului de acvacultură și a colecției ihtiologice a institutului;
  • Prezentarea echipamentelor/aplicațiilor din domeniul oceanografiei.

  Echipa: Dr. Mariana Golumbeanu, Dr. Elena Bișinicu, Dr. Victor Niță, Dr. Elena Pantea, Dr. Mădălina Galatchi, CS Dragoș Marin, Elena Ristea, AC Ana Serafia
 • 8 februarie 2023 - Prin Inițiativa de Creștere Albastră pentru Cercetare și Inovare la Marea Neagră, susținută de către Uniunea Europeană prin Proiectul Horizon 2020 Black Sea CONNECT, a fost organizat workshop-ul comun România – Republica Moldova, găzduit de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” și derulat împreună cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină (GeoEcoMar) și Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Republica Moldova.

  În cadrul evenimentului au fost analizate cele mai fezabile și importante acțiuni propuse pentru Planul de Implementare al Agendei Strategice de Cercetare și Inovare la Marea Neagră.
Evenimente desfăşurate - click pentru detalii