The NIMRD Recherches Marines cover
 

Informare privind indexarea Jurnalului Cercetări Marine – Recherches Marines
în bazele de date internaționale (BDI) EBSCO și CABI

Vă aducem la cunoștință finalizarea procesului de acceptare și semnare a contractelor pentru indexarea Jurnalului Cercetari Marine - Recherches Marines, începand cu nr. 49/2019, în cele două baze de date internaționale (BDI) EBSCO si CABI, acceptate de către CNCSIS.
http://www.marine-research-journal.org/index.php/cmrm/about

EBSCO Information Services este o platformă intuitivă de cercetare online folosită de mii de instituții și milioane de utilizatori din întreaga lume. Cu baze de date de calitate și funcții de căutare, EBSCOhost îi ajută pe cercetători să găsească informațiile de care au nevoie rapid. Începând din 1 noiembrie 2018, EBSCO Information Services și ROMDIDAC, în parteneriat cu Asociația Anelis Plus, pun la dispoziția instituțiilor membre ale consorțiului ANELIS Plus accesul gratuit  la baze de date EBSCO. 15 baze de date sunt disponibile pe platforma EBSCOhost pentru un număr total de 58 de instituții membre ale consorțiului.

CABI Publishing dispune de cea mai consistentă bază de date în domeniul ştiinţelor agricole, de mediu şi ale vieţii cu o platformă extrem de consistentă de produse şi informaţii. În ‘products’-uri sunt indexate şi toate revistele universităţii, ex. CAB Abstracts (the world-leading database covering agriculture and environment) sau Global Health (the definitive bibliographic database for public health information).

Lucrările incluse în numărul 49/2019 al Jurnalului Cercetări Marine - Recherches Marines pot fi accesate pe site-ul  http://www.marine-research-journal.org/index.php/cmrm/issue/view/9

Multe mulțumiri tuturor referenților și colegilor care au fost implicaţi în acest rezultat lung, dificil dar, sperăm, foarte fructuos.

Cu stimă,

Dr. Mariana Golumbeanu
Editor-in-chief