I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 12 -17 iunie 2006În săptămâna menţionată, condiţiile de mediu au fost influenţate de circulaţia maselor de apă determinată de vânturile dominante din sector nordic cu intercalări din vest, est şi vest – sud – vest. Gradul de agitatie al marii a fost redus, cu valori cuprinse intre 2 si 3. Nu au fost înregistrate precipitaţii în această perioadă.

Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 19,0 – 19,7 0C şi salinităţi de 11,00– 14,18 PSU PSU. Valorile de temperatura se incadreaza in limitele de variatie pentru aceasta perioada a anului, iar salinitatea a fost in limite normale. Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Valorile pentru oxigenul dizolvat şi saturaţie au fost în limitele normale pentru acest sezon în apele de mică adâncime.

Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, în conformitate cu limitele pentru apele de îmbăiere prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene.

Aspectul plajelor: in perioada 12.06-17.06. 2006, aspectul plajelor a fost normal si apa marii relativ curata. Cantitatea de alge si deseuri rezultata in urma igienizarii manuale cu echipe de muncitori si transportata la groapa de gunoi a fost urmatoarea: Zona Navodari -Mamaia-Constanta 425mc alge, 30mc deseuri;Zona Eforie Nord-Eforie Sud-Costinesti:310mc alge si 43mc deseuri;Zona de sud(Olimp-Vama Veche):442mc alge si 30mc deseuri

TOTAL: 1177mc alge si 103 mc deseuri

În prima parte a intervalului (12 – 16 iunie) vântul va bate predominant din sector vestic cu intercalări din vest, est şi sud – est, cerul va fi senin. Temperaturile aerului se vor situa în intervalul 18- 30 0C iar ale mării între 16-18 0C.

Functie de conditiile hidrometeorologice dezvoltarea fitoplanctonului poate avea o tendinta de crestere.