I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 21 - 26 iunie 2004
In săptămâna menţionată, condiţiile de mediu au fost influenţate de circulaţia maselor de apă determinată de vânturile din V, NV şi VSV.

Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 18,3 – 22,40C şi salinităţi 14,56 – 15,91 PSU. Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Oxigenul dizolvat şi substanţa organică s-au situat de asemenea în limite normale. Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, în conformitate cu limitele prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene.

Aspectul plajelor a fost normal si apa mării relativ curată, cu excepţia zonei sudice unde s-au înregistrat pe plajă cantităţi reduse de alge verzi ridicate şi transportate de DADL. In saptamana analizata, Directia Apelor Dobrogea Litoral a evacuat de pe plajele litorale o cantitate de 746 mc alge, respectiv 15 mc Plaja Modern Oras Constanta, 90 mc – Eforie Sud, 173 mc – Olimp, 14 mc – Neptun, 221 mc – Jupiter, 38 mc – Cap Aurora, 150 mc – Venus şi 40 mc – Mangalia.

Vremea va fi in continuare usor instabilă, circulatie alternativa, cu vant moderat la slab, intrerupte de perturbatii frontale sau convectii cumuliforme. Probabilitate de precipitatii la inceputul si sfarsitul saptamanii. Temperatura aerului la suprafata va fi de 17-200C pe timpul noptii si de 24-280C pe timpul zilei.

Nu sunt aşteptate dezvoltări semnificative ale fitoplanctonului şi nici alte fenomene biologice speciale.