I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 25 - 30 iunie 2007



In săptămâna 25 - 30 iunie vremea s-a menţinut caniculară la început, temperatura aerului a scăzut uşor în a doua jumătate. Cerul a fost senin în timpul zilei. Vântul a suflat moderat din sectorul sudic la începutul intervalului şi din sector nordic cu intensificări în a doua parte. Temperatura apei mării a scăzut în prima parte a săptămânii.


Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 18,4 – 22,6 0 C şi salinităţi de 16,49 – 16,72 PSU. Valorile de temperatura se încadrează în limitele de variaţie pentru aceasta perioadă a anului, iar salinitatea a fost in limite normale. Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Valorile pentru oxigenul dizolvat şi saturaţie au fost în limitele normale pentru acest sezon, în apele de mică adâncime.

Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, în conformitate cu limitele pentru apele de îmbăiere prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene.

Aspectul plajelor: in perioada 25 - 30.06.2007, aspectul plajelor a fost normal si apa mării relativ curată în nordul zonei litorale, cu cantităţi de alge la ţărm în sud. Cantitatea de alge si deşeuri rezultată in urma igienizării de către DADL cu echipe de muncitori şi transportată la groapa de gunoi a fost următoarea: Zona Navodari -Mamaia-Constanta: 40 mc deseuri si 775 mc. alge, în zona Eforie Nord -Eforie Sud – Costineşti: 22 mc deseuri, 586 mc alge şi în Zona Olimp -Vama Veche: 0 mc deseuri si 999 mc alge.


TOTAL: 62 mc – deseuri 3516 mc – alge


Pentru săptămâna 2 – 7 iulie vremea se va menţine însorită în timpul zilei, cu temperatura aerului cuprinsă între 290C ziua şi 200C noaptea, temperatura apei între 22 – 23,50C. Vântul va sufla moderat spre tare din sector sudic (SSE, WSW).