I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 18 – 23 iunie 2007



In săptămâna 18 - 23 iunie vremea a fost caniculară, predominant frumoasă. Izolat şi trecător cerul s-a înnorat şi s-au semnalat averse slabe şi descărcări electrice, vântul a suflat din sector N-ic în prima parte şi apoi din S, cu intensitate medie. Temperatura aerului a depăşit 300C în timpul zilei iar a apei de mare a fost între 22 – 240C


Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 22,1 – 23,30 C şi salinităţi de 16,01 – 16,48 PSU. Valorile de temperatura se încadrează în limitele de variaţie pentru aceasta perioadă a anului, iar salinitatea a fost in limite normale. Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Valorile pentru oxigenul dizolvat şi saturaţie au fost în limitele normale pentru acest sezon, în apele de mică adâncime.

Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, în conformitate cu limitele pentru apele de îmbăiere prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene.

Aspectul plajelor: in perioada 4 – 9.06.2007, aspectul plajelor a fost normal si apa mării relativ curată în nordul zonei litorale, cu cantităţi mai reduse de alge la ţărm în sud, în scădere fată de săptămâna precedentă. Cantitatea de alge si deşeuri rezultată in urma igienizarii de către DADL cu echipe de muncitori şi transportată la groapa de gunoi a fost următoarea: Zona Navodari -Mamaia-Constanta 35 mc deseuri si 150 mc alge; Zona Eforie Nord-Eforie Sud-Costinesti 10 mc deseuri, 399 mc alge, Zona (Olimp-Vama Veche) 0 mc deseuri si 999 mc alge.


TOTAL –45 mc – deseuri, 1548 mc – alge, în scădere considerabilă faţă de săptămâna anterioară


Pentru săptămâna 25 - 30 iunie vremea se va menţine caniculară la început, temperatura va scădea uşor în a doua jumătate. Cerul va fi senin în timpul zilei. Vântul va sufla moderat din sectorul sudic la începutul intervalului şi din sector nordic în a doua parte. Temperatura apei mării va scădea în a doua parte a săptămânii.