I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 4 - 9 iunie 2007



În săptămâna menţionată, vremea a fost caldă, predominant frumoasă. Vântul a suflat slab şi moderat din sector SE-ic. Răzleţ s-au semnalat averse de ploaie şi descărcări electrice. Temperatura maximă a aerului a variat între 24 – 280C.

Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 15,18 – 21,0 0C şi salinităţi de 9,53 – 19,0 PSU. Valorile de temperatura se încadrează în limitele de variaţie pentru aceasta perioadă a anului, iar salinitatea a fost in limite normale. Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Valorile pentru oxigenul dizolvat şi saturaţie au fost în limitele normale pentru acest sezon în apele de mică adâncime.

Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, în conformitate cu limitele pentru apele de îmbăiere prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene.

Aspectul plajelor: in perioada 4 – 9.06.2007, aspectul plajelor a fost normal si apa mării relativ curată în nordul zonei litorale, cu cantităţi mari de alge la ţărm, în sud. Cantitatea de alge si deşeuri rezultată in urma igienizarii de către DADL cu echipe de muncitori şi transportată la groapa de gunoi a fost următoarea: Zona Navodari -Mamaia-Constanta 34 mc deseuri si 90 mc alge ; Zona Eforie Nord-Eforie Sud-Costinesti 37 mc deseuri, 1844 mc alge, Zona (Olimp-Vama Veche) 10 mc deseuri si 2853 mc alge.


TOTAL –81 mc – deseuri

4787 mc – alge


Pentru săptămâna 11-17 iunie vremea se va menţine caldă, predominant frumoasă. Izolat şi trecător cerul se va înnora şi sunt posibile averse slabe şi descărcări electrice, vântul va bate din sector SE-ic în prima parte şi apoi din N şi NV. Temperatura maximă va oscila între 24 – 280C


Functie de conditiile hidrometeorologice dezvoltarea fitoplanctonului poate avea o tendinta de crestere.