I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 21 - 26 august 2006


In săptămâna cuprinsă în prezenta informare condiţiile de mediu au fost favorabile sezonului turistic, vântul a fost neregulat, din sector sudic şi estic. Cerul a fost senin, temperatura aerului a fost caniculară, depăşind în orele de prânz 300 C.


Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 22,8 – 25,8 0C şi salinităţi de 15,15 – 16,27 PSU. Valorile salinităţii au ajuns la nivelul normal pentru acest sezon. Valorile pentru oxigenul dizolvat şi saturaţie au fost în limitele normale pentru acest sezon în apele de mică adâncime.

Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi.


Analizele bacteriologice au semnalat ape curate în general, în conformitate cu limitele pentru apele de îmbăiere prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene.


Aspectul plajelor în perioada 14 – 19 august 2006, a fost normal si apa marii relativ curată cu excepţia unor plaje unde au mai fost prezente alge. Cantitatile de alge, scoici si deseuri rezultate in urma activitatii de igienizare manuala pe suprafetele de plaja au fost in zona Navodari -Mamaia-Constanta

95 mc deseuri si 120 mc alge, în zona Eforie N.-Eforie S.- Costinesti: 105 mc deseuri, 353 mc alge şi în zona Olimp-Vama Veche: 205 mc deseuri si 369 mc alge.

TOTAL –405 mc – deseuri, 842 mc – alge


În săptămâna 28 august – 2 septembrie vântul va bate predominant sector vestic, cerul va fi acoperit, cu ploi în primele zile.. In a doua jumătate a intervalului temperatura aerului va scădea şi se va situa între 11 - 22 0C.