I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 17– 22 iulie 2006



În săptămâna cuprinsă în prezenta informare condiţiile de mediu au fost influenţate de circulaţia maselor de apă determinată de vânturile dominante din sector nordic, cu cer parţial noros, fără precipitaţii. Temperatura aerului a fost caniculară, depăşind în orele de prânz 300 C.

Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 21,7 – 23,5 0C şi salinităţi de 9,78 – 13,93 PSU. Valorile salinităţii au fost în creştere faţă de săptămânile anterioare, apropiindu-se de valorile multianuale.

Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Valorile pentru oxigenul dizolvat şi saturaţie au fost în limitele normale pentru acest sezon în apele de mică adâncime.

Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, în conformitate cu limitele pentru apele de îmbăiere prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene.


Aspectul plajelor în perioada 10.07-16.07. 2006, a fost normal si apa marii relativ curată cu excepţia unor plaje unde au mai fost prezente cantităţi de alge.


În săptămâna 24 - 29 iulie vântul va bate slab, neregulat, din sector sudic sau vestic, cerul va fi senin. Temperatura aerului se va situa între minime de 20-21 şi maxime de 32-33 0C.