I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 23 – 29 mai 2005



In săptămâna menţionată, condiţiile de mediu au fost influenţate de circulaţia maselor de apă determinată de vânturile din N si NE.

Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 16,0 – 20,40C şi salinităţi de 8,14-10,35PSU. Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Valorile pentru oxigenul dizolvat şi saturaţie au fost în limitele normale pentru apele de mică adâncime în acest sezon.

Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, în conformitate cu limitele pentru apele de îmbăiere prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene, cu excepţia punctului Cazinou Mamaia unde au existat unele depăşiri.

Aspectul plajelor a fost normal si apa marii relativ curată.

Cantitatea de alge rezultată in urma igienizării manuale de către DADL cu echipe de muncitori si transportată la rampa de gunoi a fost următoarea: Mamaia-7mc; Eforie Sud-25 mc; Olimp-153 mc; Jupiter-50mc; Cap Aurora -10mc; Venus-29mc; Mangalia -10 mc. TOTAL=284 MC Aspectul plajelor a fost normal si apa marii relativ curata, s-au înregistrat cantitati reduse de alge verzi pe plaja, care au fost ridicate si transportate de DADL.

Vremea se va încălzi, ajungând la valori relativ ridicate pentryu această perioadă. Corespunzător cu temperatura aerului va creşte şi temperatura apei la ţărm.. Vantul va fi moderat, cu viteze cuprinse intre 2-6 m/s, preponderent din sector nordic. In prima parte a săptămanii se vor inregistra precipitatii pana la 8-12 l/m2. Vantul va sufla cu intensificări preponderent din sector nordic. Temperatura aerului va fi cuprinsă intre 17-190C noaptea si 23-260C ziua. Nu sunt de aşteptat înfloriri fitoplanctonice.