I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 20 - 26 iunie 2005



In săptămâna menţionată, condiţiile de mediu au fost influenţate de circulaţia maselor de apă determinată de vânturile din N si NV.

Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 16,4 – 20,50C şi salinităţi de 15,02 – 17,37 PSU. Valorile de temperatura se incadreaza in limitele de variatie pentru aceasta perioada a anului, iar salinitatea a fost in limite normale. Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Valorile pentru oxigenul dizolvat şi saturaţie au fost în limitele normale pentru acest sezon în apele de mică adâncime.

Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, în conformitate cu limitele pentru apele de îmbăiere prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene.

Aspectul plajelor a fost normal si apa marii relativ curată.

Cantitatea de alge rezultata in urma igienizarii manuale cu echipe de muncitori si transportata la rampa de gunoi a fost urmatoarea: Mamaia - 45mc; Eforie Sud -300 mc; Olimp - 117,5 mc; Jupiter -105mc; CapAurora - 28mc; Venus - 33mc; Mangalia - 79mc; 2Mai - 26mc; Vama Veche - 5mc. TOTAL = 743,5 mc alge


Vremea se va încălzi uşor, iar temperatura apei va fi în creştere uşoară (20 – 22 0C).

Nu sunt de aşteptat înfloriri fitoplanctonice.