I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 6 - 12 iunie 2005



In săptămâna menţionată, condiţiile de mediu au fost influenţate de circulaţia maselor de apă determinată de vânturile din S si SE.

Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 18,0 – 19,80C şi salinităţi de 11,39 – 14,78 PSU. Valorile pentru temperatură au fost scăzute pentru această lună, datorită vântului din sector sudic care în acest sezon aduce la ţărm ape mai reci din larg iar salinitatea a fost normală. Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Valorile pentru oxigenul dizolvat şi saturaţie au fost în limitele normale pentru apele de mică adâncime în acest sezon.

Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, în conformitate cu limitele pentru apele de îmbăiere prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene.

Aspectul plajelor a fost normal si apa marii relativ curată.

Cantitatea de alge rezultată in urma igienizării manuale de către DADL cu echipe de muncitori si transportată la rampa de gunoi a fost următoarea: Mamaia-35mc; Eforie Sud-95 mc; Olimp-161 mc; Jupiter-163mc; Neptun-15 mc; CapAurora-86mc Venus-25mc; Saturn-56mc; Mangalia-61mc TOTAL=697MC.

Vremea se va încălzi uşor, cu cer mai mult senin în special spre sfârşitul săptămânii dar temperatura apei va continua să rămână scăzută (14 – 18 0C).

Nu sunt de aşteptat înfloriri fitoplanctonice.