I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 1 – 7 august 2005



In săptămâna menţionată, condiţiile de mediu au fost influenţate de circulaţia maselor de apă

determinată de vânturile slabe din sectorul nordic şi nord-estic. Temperatura aerului şi a apei a fost foarte ridicată.

Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 25,2 – 27,8 0C şi salinităţi de 8,51 – 15,56 PSU. Salinitatea a fost apropiată media multi-anuală. Valorile de temperatură au fost foarte ridicate.

Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Cifrele pentru oxigenul dizolvat şi saturaţie au fost în limitele normale pentru acest sezon, în apele de mică adâncime.

Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, în conformitate cu limitele pentru apele de îmbăiere prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene.

Cantitatea de alge rezultata in urma igienizării manuale cu echipe de muncitori si transportată la rampa de gunoi a fost următoarea: Mamaia-35mc; Eforie Sud-132,5mc; Olimp-138 mc; Jupiter-41mc; Cap Aurora -87mc; Venus-28mc; Mangalia -127 mc; 2Mai-70mc; Vama Veche -7mc TOTAL=665,5 mc alge


Prognoza pentru săptămâna ulterioară (8 - 14.08.2005) este bună, cu zile însorite şi temperaturi destul de ridicate dar nu caniculare, temperatura apei mării nu va depăşi 250C. La începutul săptămânii sunt de aşteptat câteva înnorări trecătoare. Vântul va fi în general slab, din sectorul nordic.


Nu sunt de aşteptat fenomene de înflorire algală