I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 16 – 21 august 2004




In săptămâna menţionată, condiţiile de mediu au fost influenţate de circulaţia maselor de apă determinată de vânturile predominante din E şi NE.

Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 20,0 – 23,50C şi salinităţi de 14,05 – 16,02 PSU. Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Oxigenul dizolvat şi substanţa organică s-au situat de asemenea în limite normale. Analizele bacteriologice au semnalat în general ape curate, în conformitate cu limitele prevăzute de normele naţionale şi Directivele Comunităţii Europene, cu uşoare depăşiri datorate ploilor intense şi scurgerilor de pe uscat.

Aspectul plajelor a fost normal si apa mării relativ curată, s-au înregistrat cantităţi reduse de alge verzi pe plajă, in special pe zona de sud, care au fost ridicate şi transportate de DADL. In saptamana analizata, Directia Apelor Dobrogea Litoral a evacuat de pe plajele litorale o cantitate de 2798 mc alge, respectiv 184 mc alge Plaja Mamaia, 292 mc alge din statiunea Eforie Sud, 473 mc alge din statiunea Costinesti, 396 mc alge din statiunea Olimp, 96 mc alge din statiunea Neptun, 188 mc alge din statiunea Jupiter 124 mc alge din statiunea Cap Aurora, 294 mc alge din statiunea Saturn, 289 mc alge din statiunea Venus, 397 mc alge din statiunea Mangalia şi 65 mc alge din statiunea Vama Veche.


În următoarea săptămână vremea va fi relativ stabilă, cu cer mai mult senin şi condiţii reduse de precipitaţii spre sfârşitul intervalului.

Vantul va fi moderat spre tare din N şi SE.

Temperaturile se vor încadra între 13-190C noaptea si 24-270C ziua.

In situaţia menţinerii aceloraşi condiţii hidrometeorologice, nu sunt aşteptate dezvoltări semnificative ale fitoplanctonului.