I N F O R M A R E

privind calitatea apelor de îmbăiere şi a plajelor

în sectorul Mamaia - Mangalia

săptămâna 14 – 19 iunie 2004



In săptămâna menţionată, condiţiile de mediu au fost influenţate de circulaţia maselor de apă determinată de vânturile din V şi NV. Apele de coastă au înregistrat temperaturi de 16,8 - 22 0C si salinităţi normale pentru aceasta perioada (intre 13,4 – 14,93 PSU ). Nu s-au semnalat fenomene de înflorire algală şi nici poluări cu hidrocarburi. Oxigenul dizolvat şi substanţa organică s-au situat de asemenea în limite normale. Analizele bacteriologice au semnalat ape curate, in conformitate cu limitele prevazute de normele nationale si Directivele Comunitatii Europene.

Aspectul plajelor a fost normal si apa mării relativ curată, cu exceptia zonei sudice unde s-au înregistrat pe plajă cantităţi reduse de alge verzi. Cantitatea de alge colectate in aceasta perioada de catre Directia Apelor Dobrogea – Litoral a fost de 380 mc, din care: 5 mc alge Plaja Modern oras Constanta, 130 mc alge din statiunea Eforie Sud, 48 mc alge din statiunea Olimp, 42 mc alge din statiunea Jupiter, 97 mc alge din statiunea Venus, 29 mc alge din statiunea Cap Aurora si 29mc alge din statiunea Mangalia.

Temperatura aerului la suprafata va fi de 17-200C pe timpul noptii si de 24-280C pe timpul zilei cu probabilitate de precipitatii la inceputul si sfarsitul saptamanii. La sfarsitul intervalului se va produce temporar o racire usoara, 16-18% pe timpul noptii. Vantul va fi moderat la slab, predominant din sector S in prima jumatate a intervalului, apoi din sector NW, W si N.

Nu sunt previzibile dezvoltari semnificative ale fitoplanctonului si nici alte fenomene biologice speciale.